Na omzwervingen in de schilderkunst ben ik terecht gekomen bij het werken met brons. Het zijn de emoties die onze ziel raken en die we voelen, waardoor we schoonheid, kracht, karakter, woede, blijheid en verdriet ook kunnen gaan zien. Wat is er dan mooier dan dit beeld te vangen in brons...

Dit geeft een indruk wat ik doe ...

Marie-Thérèse Heijnen-Pieters

Wat leuk dat u interesse toont in mijn werk. Graag stel ik me op deze website aan u voor. Mijn naam is Marie-Thérèse Heijnen-Pieters. Vanaf 1982 ben ik al bezig met schilderen. In 2000 ben ik begonnen met het maken van keramieken beelden, waarna ook langzaam over ben gegaan naar het maken van bronzen beelden. Ik haal mijn inspiratie uit mijn omgeving en uit reizen, zoals onze reis met mijn gezin naar Kenia. Ik houd van afwisseling, hetgeen terug te zien is in mijn werk. Daarbinnen werk ik graag met werkelijke figuren, mens en dier.

Ook werk ik in opdracht, bijvoorbeeld ter gelegenheid van de geboorte van een (klein)kind of het afstuderen. Samen met de opdrachtgever werk ik een idee uit voor bijvoorbeeld een bronzen beeld, dat symbool staat voor de bijzondere gebeurtenis.

Dit is wat ik doe ...

mal maken

was gieten

uit mal halen

modelleren